sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Despre bunele maniere şi alimentaţie

       Bunele maniere sunt uşor de învăţat la orice vîrstă. Manierele se referă la mai mult decît a consuma hrana în mod corespunzător, este vorba despre a-i respecta pe cei din jur. Deşi toţi ne consideră frumoşi şi inteligenţi, mulţi ne vor judeca după aparenţe, iar manierele arătate la masă reprezintă asemenea aparenţe. La lecţiile de "Educaţie tehnologică" am repetat manierele simple cunoscute deja de noi. Despre altele am aflat din enciclopedii, informaţiile colegilor. Ne vom strădui de acum să fim politicoşi şi manieraţi la masă. Am aflat cum poate fi aranjată corect o masă, cum se utilizează tacîmurile. Apoi a urmat ... inventarea reţetelor pentru un mic dejun copios, sănătos şi amuzant. Împreună cu mamele noastre am preparat , apoi l-am decorat cu creativitate. Aspectul plăcut şi atractiv a fost un indicator al evaluării produsului . Dovada muncii noastre - o poză şi , neapărat, reţeta.
                         "MÎNCĂM CU OCHII" - GALERIA DE POZE
































     Oare nu suntem BRAVO ?

duminică, 18 ianuarie 2015

Aviz pentru părinţi

               Stimaţi părinţi,                                                                                                                                    Joi, 22.01.2015, de la 8:30 pînă la 14:15, vom putea discuta individual  cu fiecare părinte despre totalurile semestrului 1 . Graficul se află în sala de clasă. Dacă doriţi să adresaţi o întrebare, contactaţi-mă la telefon. Profesorul de limbă engleză este gata să vă răspundă joi, după ore, adică după 14:15. Vă mulţumesc.
                                                                            Dirigintele clasei, Adriana Bujag.

BINE AŢI VENIT!

  Anul 2015 ne-a completat colectivul de elevi cu trei fetiţe: Corina, Heily şi Handan. Suntem bucuroşi. Bine aţi venit în clasa a treia "E"! Succese tuturor!

Bunătatea

 Am rămas plăcut surprinşi de activitatea organizată de psihologul liceului Vomişescu Galina. Am conştientizat că binele trebuie făcut fără să ne gîndim la răsplată. Bunătatea este un dar, pe care oferindu-l celorlalţi, îi îmbogăţeşti şi pe ei, şi pe tine. Ne uimesc momentele de sinceritate, exemplele din viaţa personală cu situaţii concrete.
















miercuri, 14 ianuarie 2015

Despre fracţii....ceva mai tîrziu

http://interactivesites.weebly.com/fractions.html

Aici puteţi viziona lucruri frumoase şi utile despre fracţii şi nu numai.......

Segmente colorate

Segmente colorate


Propus de: Costina Nicola   07 Ianuarie 2015   
segmente colorate
Utilitatea jocului:
 rezolvarea de probleme prin metoda figurativa
Materiale folosite: betisoare colorate, foi albe, pix
Explicatii inainte de joc: Parintii propun ca problemele pe care le vor compune in runda a doua a jocului sa aiba legatura cu familia lor.
Desfasurarea jocului:
Runda 1:
  • Inainte de inceperea jocului, unul dintre parinti pregateste 4-5 foi si scrie pe fiecare cate o problema care sa se rezolve cu ajutorul figurilor geometrice.
  • Parintele impatureste foile cu probleme si le pune intr-o caciula/sapca.
  • Copilul impreuna cu parintii stau jos, pe covor, intr-un triunghi. Fiecare are in fata cate o foaie si pix. Intre ei se afla betisoare colorate si caciula cu biletelele.
  • Copilul extrage un bilet si va rezolva problema pe foaia din fata sa, reprezentand grafic datele problemei cu ajutorul betisoarelor colorate.
  • Parintii si copilul rezolva separat cate o problema. Dupa ce o termina, fiecare participant verifica modul in care ceilalti au rezolvat problemele.
  • Parinte poate sa “greseasca” rezolvarea problemei astfel incat sa vada daca cel mic isi da seama de greseala.
Exemple de probleme:
  1. Maria are cu 2 portocale mai multe decat Sorina. Cate portocale are fiecare fata, stiind ca impreuna au 12 portocale?
  2. Teodor avea 6 ani cand s-a nascut sora sa. Acum ei au impreuna 24 de ani. Cati ani are fiecare? Alcatuieste o problema asemanatoare gandindu-te la familia ta.
  3. Familia noastra a parcurs in patru zile 375 km. Cati km a parcurs zilnic, dacă în fiecare zi se dublează numărul de kilometric parcursi în ziua anterioara?

Autor:
Costina Nicola
Instructional Designer INTUITEXT

luni, 12 ianuarie 2015

Pentru părinţi

Despre rezilienţă: de ce un copil renunţă, in timp ce altul continuă sa inveţe


Propus de: SuntParinte.ro   15 Decembrie 2014   
Varsta: 2 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.
De multe ori, diferenta dintre succes si esec nu este data de inteligenta sau talent, ci de perseverenta si curaj.  Ce au in plus copiii care nu renunta in fata greutatilor, in comparatie cu cei care renunta usor? Un mod de a gandi care ii ajuta sa fie rezilienti.
Afli mai multe din infograficul de mai jos.
Rezilienta la copii
Afla mai multe despre cum cresti un copil rezilient.